Standardul SA 8000 – responsabilitate sociala

SA 8000 este un standard international pentru imbunatatirea conditiilor de lucru in cadrul companiilor. Bazat pe principiile a mai multe conventii internationale de drepturi ale omului, standardul SA 8000 reprezinta un instrument de aplicare a acestor norme in practica. A fost elaborat de SAI (Social Accountability International) organizatie non-guvernamentala a carei misiune principala este de a promova drepturile omului, ale angajatilor in cadrul companiilor prin promovarea conditiilor decente de munca, dreptul muncii, precum si responsabilitatea sociala a intreprinderilor prin standarde voluntare implementate in companie.

Ce trebuie sa faceti pentru a obtine certificarea SA 8000?

Specialistii SMS Business Center va vor indruma in implementarea cerintelor acestui standard, urmand ca apoi sa va ofere asistenta la auditul de certificare efectuat de organismul de certificare ales.Certificarea SA 8000 confera o imagine a bunelor practici pentru consumatori, clienti si parteneri.

Care sunt beneficiile adoptarii si certificarii SA 8000? 

  • Cresterea moralului angajatilor
  • Consolidarea parteneriatelor de afaceri
  • Sporirea competitivitatii
  • Comunicare mai buna cu angajatii
  • Cresterea cifrei de afaceri

Cat costa implementarea standardului SA 8000? Cat dureaza implementarea SA 8000?

Costurile de implementare si certificare pentru standardul SA 8000 – responsabilitate sociala, variaza in functie de profilul companiei dumneavoastra, numarul de angajati pe care il are compania care doreste SA 8000 cat si numarul de puncte de lucru ale companiei.

Pentru o cotatie de pret (cat si promotii in curs) sau informatii suplimentare despre standardul SA 8000 si ce avantaje va ofera implementarea acestui standard in cadrul companiei dumneavoastra va rugam sa ne trimiteti un mesaj prin formularul de contact.

Te-ar putea interesa si: ISO 9001, OHSAS