ISO 14001

SISTEMUL DE MANAGEMENT AL MEDIULUI

Imbunatateste continuu performanta de mediu, cu cel mai recunoscut standard de mediu din lume!

ISO 14001

SISTEMUL DE MANAGEMENT AL MEDIULUI

Imbunatateste continuu performanta de mediu, cu cel mai recunoscut standard de mediu din lume!

Ce este managementul mediului ISO 14001?

Standardul de mediu este unul dintre cele mai utilizate standarde, alaturi de ISO 9001, Sistemul de management al calitatii.

Un sistem de management al mediului functional si implementat avand la baza cerintele ISO 14001, ajuta companiile de orice dimensiune si din toate sectoarele de activitate, sa desfasoare activitati sustenabile si mai durabile. In cele din urma sa economiseasca bani, sa imbunatateasca reputatia marcii si sa devina mai reziliente. 

Ce inseamna ISO 14001:2015 pentru organizatia mea?

Cerintele pietei, tot mai crescuta competitie a companiilor romanesti, ultimele norme si reglementari de calitate si siguranta a mediului impun necesitatea obtinerii unor certificate de specialitate de catre orice tip de organizatie. Deoarece problema mediului si a protectiei acestuia a devenit mai mult decat stringenta in ultima vreme, certificarea ISO 14001Sistem de Management de Mediu este recomandabil a fi unul din punctele esentiale din agenda dumneavoastra de lucru.

SMS Business Center va asigura specialisti pentru consultanta in implementare si certificare ISO 14001 in vederea obtinerii unui certificat de buna practica in ceea ce priveste siguranta si protectia mediului.

Etapele de baza in certificare ISO 14001 sunt a) elaborarea politicii de mediu, b) planificarea, c) implementarea si operarea, d) verificare si actiuni de corectie si e) analiza de conducere.

Un sistem de management de mediu (ISO 14001) bine pus la punct va scuteste de dispute legale cu autoritatea de mediu, din ce in ce mai stricta in ultimul timp, si, mai ales, va confera siguranta ca impactul proceselor pe care le desfasurati asupra mediului este minimizat.

Avantajele ISO 14001 sunt asadar atat de perspectiva, ele tinand de punctul de vedere al ecologiei, cat si directe, imediate, in masura in care planificarea unei politici efective de mediu va permite revizuirea intregului management, verificarea procedurilor efectuate si dezvoltarea unor actiuni corective, cu efecte vizibile asupra calitatii productiei. Managementul mediului prin standardul ISO 14001 constituie la ora actuala o cerinta ravnita si generic aplicabila oricarui tip de organizatie sau sector al industriei, nu numai in domeniul manufacturier, inevitabil poluant, ci si in cel al serviciilor. Recurgand la implementarea de ISO 14001 dovediti ca va aflati in acord cu ultimele reglementari europene, dar mai ales dovediti respect fata de siguranta si calitatea activitatii pe care o desfasurati, intr-un mediu inconjurator din ce in ce mai vulnerabil la provocarile crescande ale industriei. Implementarea si operarea actiunilor ce tin de managementul mediului trebuie sa constituie una din prioritatile companiei dumneavoastra.

Cum poti avea un sistem conform cu ISO 14001?

Intelegem ca implementarea unui standard international poate parea descurajanta. Consultantii nostri au experienta necesara pentru a se asigura ca procesul este cat se poate de lin si ca veti obtine beneficii maxime.