Consultanta certificare ISO 14001

Consultanta ISO 14001 – management de mediu

(obține ofertă personalizată)

ISO 14001:2015

Editia noua a standardului de management al mediului,  a aparut la sfarsitul anului 2015.

Standardul de mediu este unul dintre cele mai utilizate standarde, alaturi de ISO 9001, Sistemul de management al calitatii.

Toate standardele ISO sunt revizuite la fiecare cinci ani pentru a stabili dacă e necesara o actualizare si daca cerintele sunt relevante pentru piata actuala. Viitorul standard de mediu ISO 14001: 2015 va fi corelat cu cele mai recente tendinte și in acelasi  timp compatibil cu noul standard de calitate ISO 9001:2015.

Ce trebuie facut?

Daca sunteti certificat ISO 14001, veti avea la dispozitie o perioada de tranzitie de 3 ani de la aparitia ISO 14001:2015, pentru a
actualiza sistemul de management al mediului, la noul standard. Dupa aceasta perioada, organizatiile care doresc certificarea sistemului de management al mediului, vor trebui sa caute organisme de certificare care auditeaza dupa noul standard. Fosta versiune ISO 14001:2005, nu va mai fi valabila.

E obligatorie certificarea?

Certificarea unui sistem de management nu este obligatorie.
Evaluarea conformitatii, presupune insa un set de procese, care arata ca produsul, serviciul sau un sistem indeplineste cerintele unui standard si are ca beneficii:
- increderea clientilor si a altor parti interesate;
- avantaj competitiv;
- ajuta autoritatile sa constate ca, conditiile de mediu, sanatate si siguranta ocupationala sunt respectate;
Astfel, principalele forme de evaluare a conformitatii sunt testarea, certificarea si inspectia.

Principalele modificari:
Noua versiune va include o noua cerinta cu scopul de a intelege contextul organizației si de a gestiona mai bine riscurile, cu un accent mai mare pe responsabilitatea liderilor din cadrul organizațiilor de a promova managementul de mediu. In plus, se va acorda o atentie sporita procesului de imbunatatire a performantei de mediu, fata de actuala versiune care pune accent pe imbunatatirea sistemului de management al mediului.

Ce inseamna ISO 14001:2015 pentru organizatia mea?

Acum, cand ISO 14001:2015 a fost publicat, organizatia ta poate incepe planificarea procesului de tranzitie la noul standard.

Toate organizatiile certificate au termen ca, pana la Septembrie 2018, sa finalizeze procesul de evaluare a tranzitiei.

Serviciile SMS Business Center sunt concepute astfel incat sa va asigure o tranzitie cat mai usoara la noile standarde. Cere oferta acum.

Cerintele pietei, tot mai crescuta competitie a companiilor romanesti, ultimele norme si reglementari de calitate si siguranta a mediului impun necesitatea obtinerii unor certificate de specialitate de catre orice tip de organizatie. Deoarece problema mediului si a protectiei acestuia a devenit mai mult decat stringenta in ultima vreme, certificarea ISO 14001Sistem de Management de Mediu este recomandabil a fi unul din punctele esentiale din agenda dumneavoastra de lucru.
SMS Business Center va asigura specialisti pentru consultanta in implementare si certificare ISO 14001 in vederea obtinerii unui certificat de buna practica in ceea ce priveste siguranta si protectia mediului.
Etapele de baza in certificare ISO 14001 sunt a) elaborarea politicii de mediu, b) planificarea, c) implementarea si operarea, d) verificare si actiuni de corectie si e) analiza de conducere.
Un sistem de management de mediu (ISO 14001) bine pus la punct va scuteste de dispute legale cu autoritatea de mediu, din ce in ce mai stricta in ultimul timp, si, mai ales, va confera siguranta ca impactul proceselor pe care le desfasurati asupra mediului este minimizat.
Avantajele ISO 14001 sunt asadar atat de perspectiva, ele tinand de punctul de vedere al ecologiei, cat si directe, imediate, in masura in care planificarea unei politici efective de mediu va permite revizuirea intregului management, verificarea procedurilor efectuate si dezvoltarea unor actiuni corective, cu efecte vizibile asupra calitatii productiei. Managementul mediului prin standardul ISO 14001 constituie la ora actuala o cerinta ravnita si generic aplicabila oricarui tip de organizatie sau sector al industriei, nu numai in domeniul manufacturier, inevitabil poluant, ci si in cel al serviciilor. Recurgand la implementarea de ISO 14001 dovediti ca va aflati in acord cu ultimele reglementari europene, dar mai ales dovediti respect fata de siguranta si calitatea activitatii pe care o desfasurati, intr-un mediu inconjurator din ce in ce mai vulnerabil la provocarile crescande ale industriei. Implementarea si operarea actiunilor ce tin de managementul mediului trebuie sa constituie una din prioritatile companiei dumneavoastra.

Pentru o cotatie de pret pentru consultanta implementare ISO 14001 ( cat si promotii in curs ) va rugam sa ne trimiteti un mesaj prin formularul de contact.

Te-ar putea interesa si: ISO 50001ISO 9001