Consultanta certificare ISO 9001

Consultanta certificare ISO 9001 – standard de calitate (obtine o cotatie personalizata acum)

NOUL STANDARD ISO 9001:2015

ISO 9001, cel mai folosit standard de calitate, la nivel mondial, este in stadiul de revizuire, iar varianta noua a fost publicata la  sfarsitul lui 2015.

De ce este ISO 9001 revizuit?

Fiecare standard este evaluat o data la 5 ani, pentru a verifica daca sunt necesare actualizari in conformitate cu cerintele economice si tehnologice ale pietei. Editia ISO 9001:2015, ia in considerare avantul tehnologic din ultima vreme, diversitatea activitatilor de pe piata si comertul global.

ISO 9001:2015,  trebuie:

 • sa ofere un set de cerinte de calitate pentru urmatorii 10 ani,
 • sa tina cont de schimbarile aparute in practicile sistemelor de management, precum si de evolutia tehnologica de pe piata,
 • sa ramana un standard de calitate generic, aplicabil pentru toate tipurile de organizatii si activitati, inclusiv pentru cele noi, aparute de la ultima editie,
 • sa mentina concentrarea pe eficienta procesului de management si pe capacitatea de a genera Calitate,

Ce schimbari aduce ISO 9001:2015?

Printre cele mai importante schimbari am putea enumera:

 • folosirea termenilor de “bunuri si servicii” in loc de “produs”,
 • formularea “furnizare externa de bunuri si servicii”, inlocuieste termeni ca aprovizionare si externalizare,
 • in loc de 8 principii, vor fi doar 7, “Abordarea managementului ca sistem”, va fi eliminat, pentru ca acesta este deja integrat,
 • formularea “imbunatatire continua” va fi inlocuita cu “imbunatatire”,
 • principiul, referitor la “Relatiile reciproc avantajoase cu furnizorii” va deveni “Managementul relatiilor”: “Pentru un succes durabil, organizatiile isi gestioneaza relatiile lor cu partile interesate, cum ar fi furnizorii”.
 • Specificatii referitoare la riscuri, identificarea riscurilor dar a si oportunitatilor, planificarea si aplicarea actiunilor de abordare a riscurilor si oportunitatilor identificate. Modificarile referitoare la abordarea riscurilor, inlocuiesc actiunile preventive din actuala editie a standardului,
 • O alta schimbare majora este legata de structura generala a standardului, care va cuprinde zece capitole, fata de opt in versiunea actuala a ISO 9001:2008.
 Cele zece capitole: Scop; Referinte Normative; Termeni si definitii; Contextul Organizatiei; Leadership; Planificare; Suport; Operare; Evaluarea performantei; Imbunatatire.
 • O sectiune cheie modificata in ISO 9001:2015 se refera la extinderea domeniului de aplicare a managementului calitatii pentru a lua in considerare “contextul organizatiei” (cum ar fi, impactul social).

Ce inseamna ISO 9001:2015 pentru organizatia mea?

Acum, cand ISO 9001:2015 a fost publicat, organizatia ta poate incepe planificarea procesului de tranzitie la noul standard.

Toate organizatiile certificate au termen ca, pana la Septembrie 2018, sa finalizeze procesul de evaluare a tranzitiei.

Serviciile SMS Business Center sunt concepute astfel incat sa va asigure o tranzitie cat mai usoara la noile standarde. Cere oferta acum.

Imbunatatirea continua a calitatii serviciilor, productiei este un deziderat constant pe care orice companie trebuie sa si-l asume, cu constiinta ca edificarea calitatii nu reprezinta niciodata un proces incheiat, ci unul aflat in continua dezvoltare si expansiune. Certificare ISO 9001 atesta nivelul performantei generale a companiei, gradul de indeplinire a politicii adoptate si a obiectivelor stabilite, transparenta si eficienta proceselor interne ale organizatiei.
SMS Business Center furnizeaza consultanta pentru obtinere certificare ISO 9001, un certificat cu o structura complexa, adaptata specificului de activitate al fiecarei companii si care necesita preparative detaliate, in baza unor parametri bine definiti. La ora actuala, sistemul de management al calitatii ISO 9001 se ghideaza dupa cei patru pasi cheie, dupa cum urmeaza: Planifica, Efectueaza, Verifica, Actioneaza. Elaborarea unui plan de actiune in activitate, ca si adoptarea masurilor efective de imbunatatire a procesului sunt deopotriva importante in vederea mentinerii active si sistematice la conditiile concurentiale ale pietei. Avantajele sistemului de certificare ISO 9001 se evidentiaza atat pe termen scurt, prin monitorizarea mai eficienta a productiei in functie de parametrii calitatii, cat si pe termen lung, permitand elaborarea unor politici organizationale de perspectiva.
Serviciile de consultanta asigurate de catre specialistii SMS Business Center sunt anterioare auditarii companiei pentru obtinerea propriu-zisa a certificatului ISO 9001, insa ele asigura in proportie covarsitoare succesul intreprinderii pe care o realizati. Suntem in masura sa evaluam performanta generala a companiei atinsa la un moment dat, precum si sa facem estimari cu privire la evolutia ulterioara a acesteia si sa va furnizam sfaturi corespunzatoare privind domeniile de vulnerabilitate si actiunile ce trebuiesc intreprinse in continuare. Edificarea unui sistem de management al calitatii ISO 9001 bine pus la punct reprezinta permisul de garantie al intreprinderii dumneavoastra pentru ani buni!

Pentru o cotatie de pret de consultanta pentru certificare ISO 9001 ( cat si promotii in curs ) va rugam sa ne trimiteti un mesaj prin formularul de contact.

Te-ar putea interesa si: ISO 14001, ISO 50001