Planul pentru etapele procesului de implementare de cele mai multe ori este acelasi pentru orice companie. Mici diferente apar in functie de compania de consultanta ISO, de standarde ISO si de complexitatea companiei care doreste implemenetare si certificare ISO.

  • Prima etapa a procesului de implementare ISO este stabilirea clauzelor contractuale si semnarea contractului de colaborare cu firma de consultanta ISO.
  • Analiza companiei client si a sistemului de management existent este cea de-a doua etapa in implementarea sistemelor de management al calitatii ISO. De asemenea, vor fi prezentati managementului de vârf, pasii de implementare a sistemului si necesitatea implicarii managementului în acest proces.
  • Al treilea pas in implementare ISO este desemnarea prin decizie interna a unui RMC(Responsabil cu Managementul Calitatii). Managementul de varf va reprezenta persoana de legatura dintre consultantul si compania client si va avea responsabilitatea de a implementa sistemul împreuna cu consultantul.
  • Una dintre cele mai importante etape ale procesului de implementare ISO este elaborarea documentatiei conform standardului ISO (Manualul calitatii; Procedurile sistemului calitatii; Instructiuni de lucru/descriere de procese; Alte documente ale calitatii).
  • Etapa numarul cinci este implementarea sistemului de management – presupune întâlniri periodice între consultant si RMC pentru aplicarea procedurilor din documentatie în procesele care se desfasoara în compania client. Tot in aceasta perioada se fac si ultimele adaugiri si modificari la documentatie, pentru a ajunge la forma ei finala.
  • Urmatoarea etapa in implementare ISO reprezinta efectuarea unui audit intern al sistemului de management conform cerintelor din standard. Acest audit se va finaliza cu un numar de rapoarte de neconformitate si cu un raport de recomandari finale.
  • Ultima etapa a procesului de implementare este asistenta la auditul de cerificare. In perioada in care se desfasoara auditul de certificare ISO, consultantul va asigura asistenta companiei client.

etape certificare ISO

Pentru o cotatie de pret cat si promotii in curs va rugam sa ne trimiteti un mesaj prin formularul de contact.