HACCP / ISO 22000

SIGURANTA ALIMENTULUI

Bune practici de fabricatie pentru toate sectoarele industriei alimentare!

HACCP / ISO 22000

SIGURANTA ALIMENTULUI

Bune practici de fabricatie pentru toate sectoarele industriei alimentare!

De ce HACCP?

Orice firma din industria alimentara, de la stadiul de plantat pana la faza desfacerii produselor finite, este astazi obligata conform normelor de protectie a consumatorului sa isi asigure implementarea cerintelor HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points – Sistemul de Analiza a Riscurilor in Punctele Critice de Control).

 

Ce este HACCP?

Un sistem HACCP va permite sa identificati si gestionati pericolele si riscurile, pe tot parcursul lantului de aprovizionare din timpul productiei. HACCP indeplineste cerintele Comisiei Codex Alimentarius (CAC) – instituita de OMS si Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Organizatiei Natiunilor Unite pentru a reuni standarde internationale alimentare, orientari si coduri de practica pentru a asigura un comert echitabil. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru cerintele standardului de management, cum ar fi ISO 22000 Managementul sigurantei alimentare.

Care sunt beneficiile?

  • Un sistem de sigurana alimentara recunoscut international
  • Increderea consumatorilor, si partenerilor;
  • Ofera cumparatorilor/ consumatorilor, dar si autoritatilor garantia ca exista sisteme de control pentru a asigura productia sigura de alimente;
  • Puteti alinia HACCP cu ISO 22000 pentru a imbunatati sistemele de management interne pentru sigurantei alimentelor
  • Imbunatatire si monitorizare continua a sigurantei alimentului, prin verificari si evaluari;

HACCP poate adauga valoare intregului lant de aprovizionare, indiferent de dimensiunea sau locatia sa.

Cum poti avea un sistem conform cu HACCP?

Intelegem ca implementarea unui standard international poate parea descurajanta. Consultantii nostri au experienta necesara pentru a se asigura ca procesul este cat se poate de lin si ca veti obtine beneficii maxime.