Alegerea unui organism de certificare ISO

La fel ca in oricare alt domeniu de activitate si in domeniul consultantei si certificarii ISO exista un numar foarte mare de companii care incearca sa se castige cat mult teren pe piata prin diferite procedee.
Nu doar in ceea ce priveste alegerea unei firme de consultanta in implementare ISO este importanta ci si alegerea unui organism de certificare ISO este o parte esentiala a procesului de certificare ISO.
SMS Business Center ofera clientilor sai asistenta in alegerea organismului de certificare, avand grija ca acesta sa corespunda tuturor cerintelor legale, dar si nevoilor clientului. Decizia finala in alegerea companiei de certificare ii apartine clientului, de aceea pe langa recomandarile firmei de consultanta este bine sa mai tineti cont de urmatoarele sfaturi in ceea ce priveste alegerea organismului de certificare ISO (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS, ISO 27001, HACCP sau altele):

In primul rand ar trebui verificat, daca organismul de certificare respecta normele standardului ISO  17021, standardul care reglementeaza cerintele care trebuie sa le respecte orice organism de certificare.
Apoi, trebuie verificat daca organismul de certificare este acreditat de catre o asociatie/organizatie de acreditare . ISO (International Organization for Standardization) spune, pe site-ul oficial, ca ACREDITAREA nu este obligatorie, iar faptul ca un organism nu este acreditat, nu inseamna ne-aparat ca nu are reputatie.

(http://www.iso.org/iso/home/standards/certification.ht)

SMS Business Center, va va ajuta sa alegeti cea mai buna varianta de certificare, in functie de nevoile firmei dumneavoastra.